Tjaha, en nu?? :-O

Ik ga altijd (héééél soms niet) op mijn fiets naar het station. Ik vind het net te ver om te lopen dus pak ik maar voor het gemakkelijke de fiets.

Als ik uit de trein stap, loop ik bijna tegen een meneer aan, want ik was mij eigen aan het bedenken waar ik mij de vorige dag de fiets gelaten heb. Ik loop onbewust achter die man aan richting mijn eigen fiets.

En natuurlijk staat die man, precies met zijn fiets naast die van mij. Knus en gezellig. Tot die man ineens zegt: “Hè, ik heb geen voorband.” Ik kijk naar zijn fiets en inderdaad deze meneer heeft geen voorband. Jeetje. Dat had net zo goed mijn fiets kunnen zijn. We hebben beide een Cortina fiets. Of hij een heren of dames fiets had, heb ik niet gezien. Alleen heeft mijn fiets wel een voorband.

Hij kijkt verbouwereerd naar zijn fiets en zegt, ja en nu? Ik lach een beetje, niet omdat ik het grappig vind, maar meer tja, ik weet niet hoe je dat noemt. Met een lach zei ik: “Ja, dat wordt lopen”. Beide lachen we een beetje, een beetje zoals een boer met kiespijn.

Ik wens deze meneer sterkte en zeg nog even dat hij aan de rand van de bosjes moet zoeken, omdat daar nog wel eens onderdelen van een fiets liggen en een reserve trapper is nooit weg 🙂 en dat hij voortaan maar ook de voorwiel op slot moet zetten met een extra dik slot ofzo.. En dat ik dat voortaan maar ook zal doen.

De gezegde is niet voor niets:

Een gewaarschuwd mens teld voor twee.

Jaha, dat had mijn fiets ook kunnen wezen. Gelukkig is mijn fietsie heel en ik zet hem voortaan ook aan mijn voorband vast.

image

3 thoughts on “Tjaha, en nu?? :-O

  1. Ooo meid ik zag dit bericht in mijn blogfeed en schrok! Ooohnee het zal toch niet zo zijn dat jou fiets ook gestolen is net als de mijne 🙁 gelukkig niet!

    Maar je staat echt raar te kijken hoor als het je fiets is waar ze iets meegedaan hebben of ineens weg is en het stomme ook nog is dat je gaat twijfelen aan jezelf

    ik heb toch mijn fiets hier neergezet?!

    • Ja, inderdaad. Ik vergeet nogal waar ik mijn fiets neerzet. Omdat het soms zo druk is in Nieuw-Vennep en vaak mijn fiets een nachtje laat overnachten. Ik heb niet echt een vaste plek ervoor. Maar nu ik gezien heb dat die ene jongen zijn voorband niet meer had, heb ik mijn fiets vanaf toen maar met een extra slot op mijn voorband neergezet. Ik ben te gehecht aan mijn fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *