De dag dat ik mijn rijbewijs kan halen

Donderdag 12-11-2015

Woensdag ben ik door mijn vriend opgehaald. Ik ben vrijwel elke woensdag avond bij hem. Dan zien we elkaar door de weeks ook nog 1 dagje. Ik had hem nog van niks verteld. Pas toen we bijna thuis waren vertelde ik met een super grote glimlach dat ik hem had. Hij geloofde mij voor de eerste 5 minuten niet eens. Haha, toen ik hem de e-mail van het CBR liet lezen, geloofde hij het uiteraard wel.

Ik heb gelijk na het slagen mijn rijbewijs in het gemeentehuis aangevraagd. Toen ik aangaf dat ik hem met spoed wilde aanvragen en ja, natuurlijk wil ik hem moet spoed hebben. Ik hoop komend weekend al te rijden, als vriendlief het goed vind. De ambtenaar was blij voor mij en heeft me echt heel lief geholpen met het aanvragen van mijn rijbewijs. Ze stelde voor om mij donderdag morgen te bellen, want misschien was donderdag mijn rijbewijs al klaar.

Zo gezegd, zo gedaan. Om 8.35 uur belde mevrouw de ambtenaar om te vertellen dat mijn rijbewijs op de vestiging in mijn woonplaats ligt en ik hem op kan halen. 🎉

Alleen, 1 “probleempje”, ik moest vandaag nog wel even werken in Amsterdam. Waar ik even geen aandacht voor had. Ik kon wel gewoon in de middag binnen wandelen, ze had namelijk een afspraak voor mij gepland. Wel zo laat mogelijk, maar waarschijnlijk zouden de beambten die daar zitten daar niet zo moeilijk over doen. Fingers crossed.

Rond de klok van 1 uur ben ik met het openbaar vervoer richting huis gegaan. Ik was helemaal opgetogen, ik wilde het wel van de daken schreeuwen, nog net niet in de trein. Toen ik op het station aankwam had ik een plannetje gemaakt met wat en waar ik allemaal naar toe zal gaan. Ik word rustiger van plannetjes maken.

Allereerst mijn rijbewijs ophalen, daarna taart ophalen, want heb natuurlijk wat te vieren. Daarna even kijken of mijn tante thuis is om daar even te babbelen. Als ik uit de trein stap, ben ik mij aan het bedenken waar mijn fiets staat. Huh? Ik dacht toch echt dat ik hem in het midden had gezet. Ik kijk dan maar even de fietsen met de rietenmanden af. Hè vreemd, ik kan hem zo even niet vinden. Als ik nog een keer goed ga kijken, vind ik daar mijn fiets terug. WAT THE %#$^ 😡… Er ontbreekt iets op mijn fiets. Nee hè.. HUIL HUIL 😢

Fiets zonder zadel

mijn fiets zonder zadel 😱

Jemig alle mina.. Mijn zadel is gejat. Wat een klere streek. Blijf toch met je jatten van andermans spullen af. Gaat toch nergens over? Helaas, het is echt werkelijkheid. Ik had laatst een fiets naast mij zonder voorwiel en nu ben ik de Sjaak. Pleuris zooi. Dat kan er nu ook wel weer bij. Heb maar wel aangifte gedaan bij de politie van mijn gestolen zadeltje.

Bij het gemeentehuis gauw mijn rijbewijs opgehaald. Wat een prachtexemplaar.

Rijbewijs

 

Nu mag ik de weg op. Eén probleempje. Ik heb geen auto :’) Hopelijk komt vriendlief vanavond mij ophalen, dan kan ik de auto uittesten. Het is wel in het donker en dat vind ik nogal een dingetje. Het is namelijk een niet bekende auto. Het is ook nog een benzine auto, terwijl mijn lesauto een diesel is. Is geen groot drama, maar je leest wel dat het een verschil is.

Vriendlief is nog voor het avondeten 17.00 uur bij mij. Als hij mijn rijbewijs controleert gaan we terug naar Utrecht. Hij vindt dat ik moet rijden. Whoopsie, ik vind dat nogal te vroeg. Ik heb nog nooit in die auto gereden. Vriendlief heeft gezegd dat het aangrijpingspunt van de koppeling niet goed, zelfs helemaal niet goed te voelen is en dat je het maar moet aanwennen. Nog voor we weg willen rijden, moet ik eerst de spiegels stellen, mijn stoel zit helemaal naar voren. Zal vast een gek gezicht zijn aangezien vriendlief helemaal met zijn stoel zowat naar achteren zit.

Spiegels zijn versteld, hoofdsteun is op de goede hoogte. Ik was bijna vergeten om mijn gordel om te doen, maar ik dacht er nog op tijd aan. Bij het wegrijden ging het nog wel hakkelig. Ik moest even wennen aan de koppeling, maar het ging wel goed. Voor ik het wist reed ik het hééééle stuk naar Utrecht. Het was uiteraard wel spits. Ik was meer file aan het rijden, dan dat ik echt goed kon rijden, maar ja, ik kwam heelhuids, zonder brokken te maken bij vriendlief thuis.

Lieke achter het stuur

De auto ook nog achteruit ingeparkeerd, en maar met 1 keer steken. Ik ben super trots op mijzelf.

Trotse zon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *