Verandering

Soms het je wel eens van die tikken dat je geheel iets anders wilt.

De één wilt een ander kapsel 💆, de andere wil graag een verbouwing aan zijn huis 🔩🔨 of andere willen graag ineens een zee aquarium .

Nou, niet zo zeer ineens… Vriendlief heeft al een jaartje of 4 á 5 geleden een zeeaquariumboek gekocht, met daarbij de intentie om óóit een zee aquarium te houden. Wel leuk hoor zo een zee visje. Maar ja, we hebben een 1,20 meter bak van 350 liter in de slaapkamer (bij het voeteneinde). En als je ongeveer 6 jaar je visjes hebt, doe je die niet zo maar weg. Je gaat je er toch aan hechten. Al kan je er eigenlijk niks mee. Je kunt er niet mee knuffelen, je kunt geen rondje wandelen met ze, je kunt ze ook geen trucjes leren. Ja wél geteld 1 trucje. Zodra je de kap openmaakt en er voer ingooit zwemmen we als idioten, alsof ze nooit te eten krijgen.

Visjes zijn net als mensen. Die worden ook wel eens ziek. Één van onze albino algeneters had een bacterie. Vriendlief heeft opgezocht wat hij hier aan kon doen. Hij had medicijnen gekocht, de algeneter in quarantaine gezet en de medicijnen toegediend. De algeneter werd weer beter, alleen heeft hij wel 1 👀 verloren. Wij noemde hem daarom “De éénogige bandiet” 😁.

Als je bak goed is, heb je de kans op “beschuit met muisjes”. We hebben in het verleden appelslakken gehad. deze legde eitjes en hieruit kwamen weer een paar (zeg maar gerust ongeveer 50 stuks) baby appelslakken uit. We hebben ook geprobeerd om baby maanvisjes te kweken, maar dat wilde niet zo lukken. De algeneters deden het dan wel beter. We hebben twee keer een nestje gehad. De pappa algeneter had de eitjes in een tonnetje verstopt. Toen we de bak aan het schoonmaken waren, zwommen de baby’tjes eruit. De blauwe Florida kreeften hebben ook twee baby’tjes groot gebracht. En in de aller eerste bak hadden we constant baby guppen. Daar kwamen we echt niet van af. Die blijven maar door fokken.

Afgelopen zomer bleek onze angst werkelijkheid te worden. Vriendlief heeft ontdekt dat het glas bol staat. En niet een klein beetje bol. Nee, wel een 1,5 cm bol 📏. Naar mijn idee is dat veel te bol. Omdat we het aquarium nog geen twee jaar hebben, was de garantie nog van kracht. Na een hoop e-mails héén én weer te sturen, kregen wij een ander aquarium, maar alleen als wij het oude aquarium zouden komen ruilen. Pffff…. JA HALLO!! Er zitten vissen in, hoe gaan we die nou weer opslaan? We hebben niet nog meer aquariums staan. Het geeft mij, en ook vriendlief, veel kopzorgen.

We hebben het erover gehad en we besluiten om onze vriendjes een ander goed tehuis te geven, zodat wij de bak kunnen omruilen. Een lief baasje zoeken die ook nog eens goed voor ze zal zorgen, dat is niet makkelijk. Kijk maar eens naar de dierenasiels, die zitten ook vol met (meestal) verlaten beestjes. Wat wel weer fijn is, is dat marktplaats bestaat. Hier hebben we diverse advertenties op geplaatst met daarin de af te halen visjes.

Een vrouw uit de buurt wilde de schooltjes wel, de bijlzalmpjes zijn naar mijn vader gegaan én de lieve buurman van een paar huizen verderop wilde de rest van het schorem wel.

De visjes hebben weer een goed thuis gekregen en wij hebben de bak omgeruild.

Alleen vriendlief zit nog steeds met die zee aquarium in zijn kop.

Dáhág lieve vriendjes.

Algeneters (2)

Dag lieve algie

Algeneters (3)

Dag schattige neushoor (vanwege zijn borstelneus)


Blauwe floridakreeft (3)

Blauwe floridakreeft (4)

Dag grappige kreeftjes
Maanvis

Dag lieve (pappa) maanvis

Neontetra's (3)

Roodkopzalm

Dag lieve schooltjes roodkopzalmen & neontetra’s (die soms als 1 school zwommen, maffe vissen)

One thought on “Verandering

  1. Oh wat heerlijk om te lezen en ja ik weet dat als je huisdieren hebt en er iets mis gaat je heel veel moet gaan organiseren, helaas het is niet anders. Maar het blijft een mooi verhaal. Kus tante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *