Training – 25 km bij de Bloesemtocht

Op zaterdag 16 april stond er weer een trainingsdagje voor de boeg.

IMG_0084

Dit maal de 25 km in Geldermalsen bij de Bloesemtocht. Samen met mijn vader ben ik al om 5:20 uur vertrokken om de trein van 5:42 te halen richting Leiden.

Op Leiden aangekomen (dat is nog geen 15 minuten vanaf thuis station) moeten we nog een half uur wachten. Tot mijn verbazing zie ik niet alleen dronken studenten door de hal lopen, maar ook al een aantal medewandelaars. Wat een gek gezicht eigenlijk. En dat om 06:00 uur op een zaterdag ochtend.

Bij elk station stappen er wel meerdere medewandelaars in. Ik kijk snel of ik de eerste ben die een wandelmaatje badge heeft gevonden. En warempel, ik kom er al 1 tegen in de trein. Sorry ik weet je naam echt niet meer, als ik mij goed herinner had je een lichtblauwe heuptas.. Maar zeker weten doe ik het niet meer.

Om half 8 komen we aan op station Geldermalsen. Daarna nog even een stukje lopen naar de fruithallen. Daar opzoek naar Hennie, want die heeft mijn petje al klaar liggen. Het zoeken duurde nog geen 2 minuten en ik kon mijn pet op doen. 🙂 Nog even snel een foto en dan ga ik aan de wandel.

Lieke met FBG wandel pet

Voor ik mijn startkaart liet scannen, ging ik nog even bij de post van “ViaVierdaagse” zitten. Daar kreeg ik een krentenbol en een beker thee. Ik had gehoopt dat ik mijn t-shirt al kon ophalen, maar dat kon pas na afloop. Geen paniek.. Dan maar op weg. Nog voor we de eerste km hadden gelopen, stond daar Kanzi appels uit te delen. Deze stopte ik in mijn vest, want ik had nu nog geen trek in een frisse appel. Wie wat bewaard heeft wat 🙂

Omdat mijn vader de 40 km ging lopen (en ook een hoger wandeltempo heeft) loop ik deze wandeltocht alleen. Nou zo alleen is het ook weer niet, er lopen naar schatting 28.000 medewandelaars.

De eerste km’s vliegen voorbij. Maar na 3 a 4 km kreeg ik het toch wel een beetje moeilijk. Ik had eigenlijk vanaf de start al last van een spier op mijn voet en bij elke km werd het erger. Ik ben bij de Post Veerdam (6.6 km) gestopt bij de EHBO post om te vragen of m’n voetje gemasseerd kon worden. Gelukkig zat Anja daar en heeft mijn voetje / spier onder handen genomen. Daarna kon ik weer even lopen.

Bij Beesd kwam er een vriendelijke mevrouw vragen hoe het met me ging. Ik zei eerlijk dat ik er effe doorheen zat en we hebben samen tot ongeveer Rumpt gelopen, 2,5 uur. Was erg aangenaam. Zo ging de tijd sneller en voor ik het wist hoefde we nog maar een stukje van 8,6 km 😉

De laatste 8,6 km met muziek op gelopen. Bij Post Veerdam weer mijn voetje laten masseren en bij de foodtrucks een heerlijk ijsje gegeven. Volgens mij was het mango / passievrucht.

IMG_0099

Het laatste stukje werd ik staande gehouden voor verkeersmannetjes en voegde een drumband in. Hier heb ik toch een km of 1 à 2 achter gelopen. Was een leuke en aangename verrassing. Het liep niet zo heel snel, maar de liedjes waren vrolijk. Voor je het wist was de finish inzicht.

Nog eventjes en ik was weer bij de Veiling. Ik had bij mijn rugzak een krijtbordje vast gebonden waarop ik kon bijhouden hoeveel vriendjes ik had gelopen. Was een grappig gezicht. Ik ben in totaal 8 wandelbadges tegen gekomen. Mijn vader had er onderweg 10 gezien. Maar Hennie heeft me geholpen om toch te winnen. In de veilinghallen ging ik samen met Hennie opzoek naar de laatste 3 badges. Zo had ik toch nog gewonnen van mijn vader (wel eens waar door een beetje vals te spelen), maar hij had toch wel 15 km extra om badges te spotten.

IMG_0105

IMG_0094 IMG_0096

We gaan tijdens de kippenloop maar eens kijken wie er dan wint, hè pap.

Tijdens de tocht ben ik toch nog 1 meisje / jongevrouw tegen gekomen die ook net als ik, teenschoenen droeg. Je hebt een hoop bekijks met een tocht en er zijn toch mensen die altijd vragen hoe dat nu loopt en of je nu geen blaren krijgt.

IMG_0100

 

Bij de 18 km van Zandvoort, had ik een handje zand meegenomen naar huis om een herinneringspotje te maken. Wat zou ik onderweg van deze tocht meenemen als aandenken? Ik kan het niet maken om bloesem te plukken. Ten eerste vergaat dat toch na een tijdje, ten tweede is dat doodzonde, want dat het een mooie vrucht kunnen worden. Maar ja, wat ga je dan meenemen? Een handje zand kon ik niet vinden en om nu wat aarde te pakken, vond ik niet zo bijzonder. Tijdens het wandelen, passeerde ik een paar groene veldjes waar schapen op liepen. Bij één van die veldjes was er op het prikkeldraad onwijs veel wol blijven hangen. Ik pakje plukjes zwarte en witte wol. Een medewandelaar grapte nog: “Als je genoeg plukt, dan kun je een trui breien en deze volgend jaar aantrekken.” Hahaha.. Vond het mijn herinnering wel leuk bedacht. Nu maar kijken of ik wat veren kan vinden tijdens de kippenloop 😉

IMG_0114

bloesemtocht route 25 km

bloesemtocht 25 km

Via de Veiling gingen we via het plaatstje Deil – Enspijk – Beeds – Rhenoy – Rump – weer Enspijk – Deil naar Geldermalsen. In totaal 26.2 km 🙂 Toch weer knap gedaan!


IMG_0085

IMG_0087

IMG_0089

IMG_0090
IMG_0098

2 thoughts on “Training – 25 km bij de Bloesemtocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *